Français    Nederlands    English
Voorstelling


Wie zijn wij?

de Nacht van de Holstein promoot dit Holstein ras in Wallonië. Vandaag blazen wij graag een frisse wind in onze organisatie door nog beter te beantwoorden aan de verwachtingen van de veetelers en hun partners. Deze OPEN BENELUX-prijskamp is een unieke belevenis in Europa.

De Nacht van de Holstein wordt georganiseerd door de melkcommissies van Namen en Luxemburg, en de vereniging 'Association Wallonne de l'Elevage' (AWE vzw). Het bestuur bestaat voornamelijk uit een dertig-tal vrijwillige fokkers. De vereniging 'AWE' draagt zijn steentje bij door het ter beschikking stellen van logistieke hulp en een aantal van haar personeelsleden.


« Het streven naar een positief beeld van de Waals genetische melkproductie, zowel in eigen land als in het buitenland, zijn onze ambitie en drijfkracht. »

Eenieder van ons is gedreven door dezelfde passie : de teelt van het ras Holstein. De Nacht van de Holstein biedt de Waalse telers, de gelegenheid om de kwaliteit van hun product in de kijker te zetten en dit voor een publiek, bestaande uit professionelen komende uit alle hoeken van de Benelux en elders. U ontdekt hier als het ware het uitstalraam van onze veeteelt.

Het bestuur zet zich al jaren in om zich alsmaar te verbeteren en om zo goed mogelijk aan de verwachtingen van de fokkers, bezoekers en sponsors te kunnen beantwoorden. Daarenboven wordt er veel zorg gedragen en aandacht besteed aan aspecten zoals promotie, perscontacten en zeker niet te vergeten, aan de kwaliteitszorg naar onze parners toe.

De gedrevenheid, het professionalisme en het streven naar de perfectie tot in de puntjes, hebben we te danken aan alle leden van het bestuur. Hun betrokkenheid heeft zonder twijfel het bestaan van dit evenement waargemaakt.

Download onze activiteitenverslag 2018

Download onze activiteitenverslag 2017

Download onze activiteitenverslag 2016

Van provinciale wedstrijd tot een Open Benelux

  • 1995 : Didier Robert, technicus van l'AWE (Association Wallonne de l'Elevage), streeft ernaar de provinciale wedstrijd van Luxemburg dynamischer te maken door hem in een nieuw kleedje te steken, zijnde een show. Hij verkiest een nachtelijke wedstrijd te organiseren in de plaats van de volledige hall van Neufchâteau in te nemen. Hiermee ontstaat de Nacht van de Holstein.
  • 1997 : Uitbreiding van de provinciale, naar heel Wallonië, voor het beste provinciale lot, samengesteld uit 5 dieren.
  • 1998 : De Nacht van de Holstein vestigt zich te Libramont in de nieuwe hal 'Walexpo'.
  • 2002 : De Naamse en Luxemburgse fokkers organiseren samen hun provinciale wedstrijd.
  • 2004 : De kwekersloten maken plaats voor een interprovinciale wedstrijd met 10 dieren per Waalse provincie.
  • 2007 : Vlaanderen is ere-genodigde voor de interprovinciale.
  • 2008 : Groothertogdom Luxemburg is ere-genodigde voor de interprovinciale. Vlaanderen is opnieuw aanwezig.
  • 2009 : Unieke wedstrijd 'Open BENELUX'. Voor het eerst mag elke Belgische, Luxemburgse en Nederlandse fokkers deelnemen aan éénzelfde wedstrijd zonder enige beperking van inschrijving. Een grote première.
  • 2010 : Tweede editie van de wedstrijd 'Open BENELUX'. GENETIC'S Trophy. Deelname van de genetische partners aan de eerste genetische challenge.
  • 2011 : Een avant-première van de 'Nacht van de Holstein', internationale wedstrijd 'Blonde D'Aquitaine'.

 
Onze partners in 2020

Wij danken onze trouwe partners: